Peste 250 de militari, voluntari și personal civil au participat la intervenția de stingere a incendiului din comuna Arefu. Datorită profesionalismului și curajului acestora, pagubele incendiului nu au fost însemnate, manifestându-se doar la zona vegetației forestiere.

Operațiunea dificilă la care au participat în aceste trei zile a arătat încă o dată că sprijinul între instituții și spiritul de echipă poate să rezolve orice situație de urgență. 

Incendiul manifestat pe o suprafață de 14 hectare a fost stins cu ajutorul pompierilor care au intervenit cu mijloace de primă intervenție cu motopompe dar și cu două elicoptere IGAv, dotate cu dispozitive Bumbi Bucket. 

Dificultatea misiunii a constat în faptul că raza de acțiune a fost mare, accesul în zona a fost îngreunat, iar cantitățile de apă sunt limitate în această zonă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență reunit în ședință în data de 23 aprilie  a decis măsuri suplimentare de protecție și sprijinire atât a salvatorilor, dar și a localnicilor și turiștilor. Astfel că, pe toată durata intervenției, a fost restricționată circulația pe DN 7C din cauza riscului căderii de pietre. De asemenea, s-a decis suplimentarea personalului silvic din cadrul Direcției Silvice și a Gărzii Forestiere pentru misiuni de patrulare, fiind detașată totodată o echipă a Inspectoratului pentru Jandarmi pentru prevenirea atacurilor animalelor sălbatice.