Muzeul Municipal Câmpulung vă invită să participaţi la atelierele de țesut și pictură.

În cadrul atelierelor ce vor avea loc la sfârşitul lunii aprilie 2018, copiii din Câmpulung şi întreaga zonă a Muscelului au posibilitatea de a da frâu liber imaginației, creativității, talentului şi unicității.

„Astfel, vom promova împreună valorile meșteșugurilor tradiționale. Toți vom învăța să țesem un covoraș din lână la gherghef, iar pensulele și culorile le vom îmbina împreună în pictura pe porțelan, iar micile și marile capodopere le puteți oferi în dar.”, este mesajul pe care îl transmite Muzeul Municipal Câmpulung.    

Atelierele se vor desfășura sub îndrumarea artistului plastic Malvine Mocenco, șef secție Restaurare Conservare la Muzeul Golești, în zilele de 26 și 27 aprilie 2018, între orele 09.00 - 17.00, la Secția de Etnografie și Artă Populară din str. Republicii nr. 5.

De subliniat fiind că atelierul de ţesut durează o oră şi jumătate, iar cel de pictură o oră.

Taxa de participare pentru fiecare copil este una modică, de numai 20 lei care include şi vizitarea Secţiei de Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung.

Tuturor copiilor li se vor acorda diplome de participare.

 

Pentru înscrieri și mai multe detalii sunați la 0748.165.819 – dr. Sanda Safta.

 

MALVINE MOCENCO s-a născut în anul 30 octombrie 1976

În 1995 a absolvit Liceul de Artă din Constanţa. Între 1996 şi 1998 a urmat Programul de pregătire postliceală „Bazele restaurării ştiinţifice”, specializarea „restaurare textile”, organizat de Ministerul Culturii. Între 1995 şi 1998 a fost restaurator textile la Muzeul de Artă Populară din Constanţa, apoi, timp de zece ani restaurator textile la Muzeul Goleşti (Argeş). În 2008 a absolvit cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Piteşti,  Secţia Artă Sacră, unde a şi predat, ca preparator, timp de trei ani.  Între 2008 şi 2011 a urmat Programul de pregătire postuniversitară „Bazele restaurării ştiinţifice”, specializarea „restaurare lemn policrom”, organizat de Ministerul Culturii, Centrul de Perfecţionare a Personalului din Cultură şi Artă Bucureşti. Obţine atestatul de restaurator pictură în 2011. Între 2009 şi 2011 a urmat cursurile postuniversitare de masterat, specializarea „restaurare lemn policrom”, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Din anul 2009 este restaurator pictură, şef secţie Conservare–Restaurare la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti (Argeş).

Două premii la Salonul Naţional de Restaurare de la Craiova: în anul 2013 - Premiul Organizatorilor - în anul 2015, Marele Premiu pentru restaurare icoană.

În colaborare cu scriitorul Cristian Bădiliţă a realizat expoziţia Poeme de îmbrăcat, degustat şi agăţat pe perete (Biblioteca Judeţeană din Piteşti, 5-25 octombrie 2013; City Gallery din Botoşani, în colaborare cu Primăria municipiului Botoşani, 5-20 noiembrie 2013). A ilustrat volumele Harababura şi Copilăria lui Isus de Cristian Bădiliţă și Bonț-Tiribonț/Săndel, autor Florentin Sorescu.

A realizat expoziţia „O lume de basm” -  Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, în perioada 7 iulie 2017 – 15 august 2017;  Muzeul Olteniei Craiova – Casa Băniei, 5 octombrie – 17 noiembrie 2017.