Pentru înfăptuirea Marii Uniri, dar și pentru unirea Basarabiei cu România, eveniment sărbătorit astăzi, 27 martie, 138 de eroi din comuna Domnești au murit, în lupte, pe frontul Primului Război Mondial. Tocmai de aceea, Flacăra Centenarului a fost aprinsă astăzi de către președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și de către primarul Gabriel Zăvoianu, la Monumentul Eroilor Primului Război Mondial.
Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu Primăria Domnești, a debutat cu o slujbă Te Deum, oficiată de preoții bisericii “Buna Vestire”. A urmat apoi aprinderea Flăcării Centenarului la monument și slujba de pomenire a eroilor căzuți în Primul Război Mondial. Cum prin Flacăra Centenarului se dorește comemorarea eroilor, pentru ca jerta și sacrificiul lor să nu fie uitate de generațiile de astăzi, numele celor 138 de eroi au fost citite de către doi tineri din Domnești îmbrăcați în costume populare.
În fața unui public extrem de numeros, domneșteni de toate vârstele, președintele Dan Manu și primarul Gabriel Zăvoianu au înmânat diplomele de recunoștință urmașilor eroilor Primului Război Mondial.

“Unirea Basarabiei cu România nu putea fi sărbătorită mai bine aici, la Domnești, unde avem 138 de eroi, decât prin acest moment al Flăcării Centenarului, un eveniment generat de Consiliul Județean Argeș, sub logo-ul “România de la Argeș“, și organizat în parteneriat cu administrațiile locale. Dar la fel de important este ca fiecare generație, cea de acum și cele viitoare, să facă ceva pentru România, pentru cetățenii României, pentru neamul acesta românesc. Trebuie să ne respectăm valorile naționale, cele care au fost, cele de astăzi și cele ce vor veni” – a spus președintele Dan Manu.