În perioada 08 – 11 noiembrie 2018, Federația Română de GO a aprobat în calendarul competițional național organizarea finalei Campionatului Național de GO în județul Argeș.

Organizarea unei competiții naționale de o asemenea anvergură, sub egida Federației Române de GO, va include Argeșul pe harta competițională, facilitând promovarea sportului minții în rândul tinerilor care au demonstrat că pot reprezenta cu succes județul, aducând un plus de imagine comunității argeșene.

De asemenea, putem lua în considerare faptul că organizarea acestei competiții poate valida județul Argeș în fața instituțiilor naționale de profil pentru a deveni gazda Campionatului Național de GO, cea mai importantă competiție națională de GO, rampa de lansare a celor mai buni sportivi români pentru competițiile internaționale.

În acest sens, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a acordat sprijinul instituțional și logistic pentru desfășurarea atât a ”Campionatului Județean de GO”, cea mai importă competiție de GO la nivelul județului Argeș, cât și a ”Finalei Campionatului Național de GO”, evenimentul sportiv la care vor fi prezenți cei mai buni jucători români de GO, din care se va selecționa echipa națională de GO, care ne va reprezenta la nivel internațional.

Calendarul competițiilor organizate în anul 2018:

– Campionatul județean de GO se va desțășura în incinta Bibliotecii Județeane ”Dinicu Golescu” Argeș în zilele de sâmbătă, 31 martie (între orele 10:00 și 16:00) și duminică, 01 aprilie (între orele 10:00 și 16:00).
– Finala Campionatului Național de GO se va desțășura în incinta Bibliotecii Județeane ”Dinicu Golescu” Argeș, în perioada 08 – 11 noiembrie 2018.