Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat și prelungit codul de vreme deosebit de rece, aşa că sunt aşteptate temperaturi scăzute, ninsori, lapoviță sau ploaie cu depuneri de polei.

SC Salpitflor Green Sa și Administrația Domeniului Public Pitești fac apel către cetățeni să respecte prevederile HCL nr. 197/ 2017 privind aprobarea unor măsuri și acțiuni pentru realizarea activității de bună gospodărire a Municipiului Pitești, acțiuni pe care sunt obligați să le efectueze în condiții de iarnă, cu ninsori abundente.

Vă reamintim că responsabilitatea curățării trotuarului din fața imobilelor, a treptelor și a aleilor din fața scării de bloc revine cetățenilor.

Persoanele fizice, juridice, instituțiile publice și asociațiile de proprietari, în cazul blocurilor, sunt direct responsabile pentru curățarea zăpezii din dreptul imobilelor pe care le dețin sau în care își desfășoară activitatea.

În cazul nerespectării acestei hotărâri, pot fi aplicate sancțiuni cuprinse între 200- 500 lei pentru persoane fizice și între 500- 1000 lei pentru persoane juridice.

Pentru ca operațiunea de deszăpezire să se efectueze într-un timp cât mai scurt și pentru a nu împiedica deplasarea și acțiunea utilajelor, cetățenii sunt rugați să parcheze conform regulilor de circulație.

De asemenea, vă sugerăm să nu porniți la drum fără a consulta înainte prognoza meteo și doar cu autoturismele echipate cu anvelope de iarnă, în stare optimă de rulare.