Nu se întâmplă în fiecare zi ca într-o localitate argeşeană să se semneze o declaraţie de unire cu o localitate din Basarabia, mai ales în anul Centenarului Marii Uniri. S-a întâmplat ieri la Corbi, spre lauda edilului Virgil Baciu, dar mai marii judeţului au ignorat evenimentul.

Cu excepţia unor reprezentanţi ai PMP şi PNL, de la Corbi au lipsit şefii judeţului - prefect, preşedinte şi vicepreşedinţi de consiliu judeţean, parlamentari. Aceştia şi-au găsit altceva de făcut, aşa cum deputatul Nicolae Velcea ne-a declarat că "am avut program în Parlament". La fel ne-a spus şi senatorul Şerban Valeca (ambii sunt de la PSD).

Ce a făcut însă Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean? "Am fost în câteva comune unde sunt proiecte cu fonduri prin PNDL II", ne-a spus preşedintele Consiliului Judeţean. Uau! Şi nu sufereau amânare, nu-i aşa? Cum s-a aşteptat pentru ele mai bine de un an nu se mai putea răbda o zi? Nu de alta, dar de la vorbe - susţinem şi dregem pentru Unire, flacăra Centenarului etc - la fapte - lipsa de la evenimente marcante - e cale lungă, lungă...