Aproape un an şi jumătate s-a dus din mandatul început în 2016 de cei 13 parlamentari ai Argeşului. Că aceştia nu au făcut cine ştie ce în plan concret pentru Argeş se vede cu ochiul liber (este de ajuns să observi infrastructura rutieră şi fondurile aduse în judeţ de la centru...). Dar dacă le analizăm strict activitatea parlamentară vom vedea că avem unii parlamentari de top, iar alţii sunt... degeaba!

Astfel, printre parlamentarii cei mai eficienţi şi productivi din punct de vedere al interpelărilor, întrebărilor şi luărilor de cuvânt din Argeş se numără Simona Bucura Oprescu de la PSD (deputat), Dan Bica de la PNL (deputat) şi Ionuţ Moşteanu de la USR.

De partea cealaltă, în condiţiile în care erau printre cei mai productivi în alte mandate, deputaţii Andrei Gerea (ALDE) şi Mircea Drăghici (PSD) au acum probleme serioase, Gerea fiind trecut chiar cu zero în contul său. Scuza celor doi - sunt chestori ai Camerei Deputaţilor şi au multă treabă în Parlament. Zero mai au la activitate şi senatorii Şerban Valeca şi Gheorghe Marin de la PSD. Aşadar, dacă nici măcar nu îşi fac auzită vocea în Parlament, cum pot ei să reprezinte Argeşul?

Să ne mai mirăm că nu mai avem instituţii cu caracter regional în Piteşti şi că toate au "migrat" la Ploieşti, Alexandria sau Călăraşi? Să ne mai mirăm că niciun politician din Argeş nu are funcţie de conducere în partidul său la nivel naţional? Sau că marile proiecte de infrastructură sunt prioritare doar pe hârtie, dar atât?