Imagini care nu fac cinste unei comunități locale au fost făcute publice chiar de către primarul ales. Cum proprietățile se află chiar în vecinătatea drumului județean din comuna Corbi, primarul Virgil Baciu încearcă să identifice proprietarii care le-au lăsat în paragină. Acesta le reamintește că intră în responsabilitatea proprietarilor să păstreze curățenia și să respecte normele de igienă.

Amenzi de 1000 lei pentru nerespectarea obligațiilor

”Este obligatoriu măturatul curților ș curățarea zilnică a trotuarelor și a rigolelor de pământ, noroi, zăpadă, gheață, acolo unde locuiesc, respectiv unde își au sediile sau își desfășoară activitatea și în fața terenurilor neconstruite, dar, pe care le dețin cu orice titlu, astfel încât să nu stânjenească circulația pietonilor și autovehiculelor și să rămână libere gurile de canal și apă, capacele de pe rețelele și instalațiile de apă, canal și telefon.
Au obligația de a îngriji, plivi, săpa florile și plantațiile de orice fel situate în dreptul locuințelor, unităților sau locurilor virane respective.”
Încalcarea acestor prevederi se pedepsește cu amendă de la 400 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, transmite primarul Virgil Baciu.

Primarul îi mai îndeamnă pe loclnici să fie responsabili, să-și desfunde podețele, să-și curețe șanțurile, să-și văruiască pomii din dreptul gospodăriei, să-și repare gardurile și să nu mai arunce gunoaiele pe spațiul public.