În oraşele din Argeş au început acţiunile de toaletare a copacilor. Este sezonul unor astfel de lucrări, iar faptul că se îndepărtează şi arborii care sunt un pericol pentru siguranţa cetăţenilor este un plus.

Totuşi, nu se poate să nu constaţi diferenţe mari între modul de abordare a unor astfel de lucrări de la ora la oraş. Să luăm, de exemplu, Piteştiul şi Mioveniul, cele mai bogate oraşe din judeţ.

Astfel, Servicii Edilitare Mioveni a publicat mai multe fotografii din timpul toaletării copacilor din care se vede clar cum muncitorii sunt căţăraţi între copaci. Cu scuzele de rigoare, dar aşa ceva nu se vedea pe vremea conducerii Serviciului de către Nicolae Tudose, ajuns între timp secretar de stat la Ministerul Dezvoltării! După plecarea acestuia, la Mioveni parcă s-a intrat în... "zodia maimuţei", punându-se în pericol siguranţa angajaţilor care fac salturi printre crengile copacilor.

În tot acest timp, la Piteşti se folosesc mijloace moderne şi sigure de toaletare a copacilor (dispozitive de ridicare cu nacelă). Siguranţa angajaţilor este pusă aici pe primul loc. A se lua, aşadar, aminte!