În perioada 02.03.2018, ora 08.00 – 04.03.2018, ora 08.00, echipajele SMURD au intervenit la 67 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 6  dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

INCENDII:

02.03.2018

- 19.22, un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Pitești  a  intervenit în municipiul Pitești, zona Mobilux, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un contor electric situat pe casa scării unui bloc. S-a evacuat fumul de pe casa scării și s-a verificat dacă există persoane care au nevoie de îngrijiri medicale. Nu a fost nevoie de evacuarea persoanelor și nici de intervenția echipajului SMURD.

Au ars: izolație cabluri și contorul electric;

Sursa probabilă: efectul termic al curentului electric;

Împrejurarea: cablu electric defect sau neizolat corespunzător;

 

03.03.2018

- 09.15 , un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă, un echipaj cu autoscara mecanicăși un echipaj cu ambulanța SMURD  de la Detașamentul de Pompieri Pitești  au  intervenit în municipiul Pitești, strada Stejarului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unui apartament situat la etajul trei, cu posibilități de propagare la întregul apartament. În momentul sosirii echipajelor de  intervenție, aproximativ 8 persoane se autoevacuaseră. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarei, de 81 de ani, care suferise un atac de panică, dar care a refuzat transportul la spital.

Au ars: mobilierul din bucătărie;

Sursa probabilă: flacără;

Împrejurarea: foc deschis în spații închise (lumânare);

 

 

04.03.2018

- 02.39, un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă și un echipaj cu ambulanța SMURD de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung au  intervenit în localitatea Bughea de Sus, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

Au ars:  10 ml cablu electric, aproximativ 12 mp acoperiș camera centralei, 100 mp izolație polistiren  și 20 mp acoperiș casă;

Sursa probabilă: efect termic;

Împrejurarea: coș de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materialele combustibile;

 

 

 

ALTE MISIUNI:

02.03.2018

- 17.40, un echipaj cu autoscara mecanică  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit  în municipiul Pitești, strada Victoriei, pentru degajarea țurțurilor de pe acoperișul unei clădiri, întrucât puneau în pericol siguranța trecătorilor.

- 23.06, un echipaj cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă a intervenit în municipiul Pitești, b-dul Nicolae Bălcescu, la un pacient de 72 de ani, găsit în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare și a fost predat la spital cu manevre în curs.

 

03.03.2018

- 04.47, un echipaj cu o autospecială și un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung  au intervenit în comuna Mihăești, pe DN 73, la un accident rutier. În urma accidentului a rezultat o victimă: o persoană de sex feminin  de 35 de ani, care prezenta traumatism cranio-cerebral.  Aceasta a fost preluată de către echipajul SMURD și transportată la spital.

- 09.30, un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș  a intervenit în localitatea Șuici, la un accident rutier. În urma accidentului au rezultat două victime de sex feminin, de 44 și 48 de ani, care acuzau dureri toracale. Li s-au acordat îngrijiri medicale și au fost transportate la spital.

- 10.49, un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Pitești  a  intervenit în municipiul Pitești, Sala de Sport a Universității Pitești, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un meci de handbal feminin.

 

04.03.2018

- 05.28, un echipaj cu o autospecială și un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung  au intervenit în comuna Mihăești, pe DN 73, la un accident rutier produs între două autoturisme. În urma accidentului au rezultat două victime: o persoană de sex feminin , care prezenta traumatism cranio-cerebral și un bărbat de 55 de ani, cu stare de rău și traumatism cranio-cerebral.  Echipajul de pompieri a asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.