“Flacăra Centenarului” – manifestare organizată de Consiliul Județean Argeș sub egida “Respect pentru Valorile Naționale”, în anul centenarului Marii Uniri, a fost aprinsă astăzi (joi, 1 martie 2018) în orașul Topoloveni, la Monumentul Eroilor din centrul civic. 
Manifestările au debutat cu un TE DEUM susținut de preoții orașului în catedrala din Topoloveni. Ceremonia s- a mutat apoi la Monumentul Eroilor unde a fost aprinsă Flacăra Centenarului ce va arde întreg anul. Aici soborul de preoți a ținut slujba de pomenire în memoria eroilor Primului Război Mondial fiind citite numele tuturor eroilor din Topoloveni. 
“Flacăra Centenarului este un omagiu adus eroilor neamului nostru care și-au dat viața pentru ca noi, astăzi, să punem sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Avem obligația morală ca în acest an să-I comemorăm și tocmai de aceea flacăra va fi aprinsă în fiecare localitate din județ. De asemenea, va fi citit numele fiecărui ostaș căzut pe câmpul de luptă iar urmașii acestora vor primi o diplomă de recunoștință pentru jertfa înaintașilor lor” – a spus președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu. 
Și primarul orașului Topoloveni, Gheorghiță Boțîrcă, a punctat faptul că, în acea perioadă, aproape fiecare familie a pierdut pe cineva drag pe câmpul de luptă existând chiar familii care au pierdut trei sau patru membri. 
A urmat apoi decernarea diplomelor urmașilor Primului Război Mondial. Un moment emoționant pentru urmașii eroilor. Printre cei care au primit diploma chiar din partea președintelui CJ Argeș, Dan Manu, s-a aflat și primarul Gheorghiță Boțîrcă al cărui bunic a pierit pe front. 
Alături de conducerea Consiliului Județean Argeș și de primarul Gheorghiță Boțârcă s-au mai aflat prefectul Emilian Dragnea, consilieri locali, consilieri județeni, directori de instituții.
Ceremonia s-a încheiat cu un recital de cântece patriotice susținut de Fanfara ”Argeșul” a Centrului Cultural Județean Argeș și Grupul vocal bărbătesc ”Haiducii Vlădicii”. 
Flacăra Centenarului a fost aprinsă pentru prima dată, pe 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești. Flacăra Centenarului s-a aprins, deloc întâmplător, la Muzeul Goleşti. Acesta găzduiește tronul pe care au stat regii României, dar și biroul lui Carol I. De altfel, după aprinderea ei, Flacăra Centenarului a fost depusă apoi pe biroul Regelui Carol I, aflat la Golești, birou pe care s-au semnat primele decrete regale și unde va arde întreg anul. Pe 1 decembrie, de Ziua Națională, Flăcăra Centenarului, va ajunge în cetatea Unirii, la Alba Iulia, după ce va fi aprinsă în fiecare localitate din Argeș. Toploveniul este a trei localitate unde a ajuns Flacăra Centenarului după Golești și Vila Florica ce a aparținut marii familii a Brătienilor.