Locuitorii oraşului Ştefăneşti - vecin cu municipiul reşedinţă de judeţ - sunt nemulţumiţi că nu mai au mijloc de transport direct spre Piteşti. Proiectul zonei metropolitane a fost abandonat, iar legea s-a schimbat şi operatorii locali nu mai pot ieşi din graniţele comunei sau oraşului pentru care au licenţă. Aşa se face că SC Publitrans Piteşti operează acum doar în Piteşti.

Pentru a rezolva situaţia, Consiliul Judeţean a făcut licitaţie pentru 11 trasee către Ştefăneşti şi alte localităţi aflate în aceeaşi situaţie, dar licitaţiile au fost contestate. Şi uite aşa se aşteaptă după deciziile instanţelor de judecată, iar oamenii au de suferit.

În prezent, pentru a ajunge la Piteşti, locuitorii din Ştefăneşti ies în staţiile situate de-a lungul drumului naţional Piteşti-Bucureşti şi iau maşini care circulă pe rute precum Piteşti - Leordeni (trasee judeţene avizate).

"Noi am dat o hotărâre de Consiliu Local prin care am instituit trasee la nivel local. Avem transport local, dar ne oprim la podul de la graniţa cu Piteştiul, nu putem trece mai departe. Până nu se termină procesele cu traseele Consiliului Judeţean nu avem ce face. Oamenii pot apela însă la curse pe traseele judeţene care trec prin localitate", ne-a declarat primarul oraşului Ştefăneşti, Ioana Jenica Dumitru.