Poliţiştii de imigrări din Argeş au depistat o femeie de 56 de ani, din Statele Unite ale Americii, care nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional şi obligată, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile. Totodată, la ieşirea din ţară, va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării pentru o perioadă de 3 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciului pentru Imigrări al judeţului Argeş au organizat, la data de 05 februarie a.c., o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată, cu şedere ilegală, o femeie, de 56 ani, din Statele Unite ale Americii. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România, în baza convenţiilor internaţionale, având drept de şedere 90 zile, însă la expirarea valabilităţii perioadei de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele femeii o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care este obligată să părăsească ţară în 15 zile şi, totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 800 de lei.

De asemenea, la ieşirea din ţară, va fi instituită interdicţia de intrare în România pentru o perioadă de 3 luni, conform prevedrilor O.U.G. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată.