Direcţia de Sănătate Publică Argeș marchează în februarie – ”Luna Națională de prevenire a cancerului”. Scopul campaniei Luna Națională de prevenire a cancerului 2018 este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului larg și prin impulsionarea autorităților de a lua măsuri suplimentare împotriva cancerului.

Testul Babeş – Papanicolau, gratuit în Argeș, pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 24 – 64 de ani

Prin programul național de prevenție a cancerului de col uterin, femeile cu vârsta cuprinsă între 24 – 64 de ani beneficiază de gratuitate pentru testul Babeș – Papanicolau.

În județul nostru, femeile se pot adresa direct, fără bilet de trimitere, în Pitești, la cabinetul de ginecologie din ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean între orele 8.00 – 16.00 sau la clinica Ambra din cartierul Nord. În Curtea de Argeș și Câmpulung, femeile pot merge la cabinetele de ginecologie din ambulatoriu.

În județul Argeș, numărul total de cazuri de cancer în 2017 a fost de 18072, în creștere față de anul 2016 cu 616 cazuri. După localizarea tumorala, primele locuri sunt ocupate de cancerul de colon, cancerul de sân, plămâni, col și corp uterin, prostată, leucemii.