Vicepremierul Paul Stănescu a fost astăzi în Piteşti şi a spus că Argeşul a primit în prima etapă 335 milioane lei pentru 83 de obiective de investiţii, iar în a doua etapă - anul trecut - 727 milioane lei pentru 151 obiective de investiţii.

Numai pentru cele nouă proiecte ale Consiliului Judeţean s-au alocat 135 milioane lei, dintre care 75 milioane lei pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Paul Stănescu a declarat că principalele criterii care au stat la baza alocării de fonduri pentru judeţe au fost: capacitatea financiară; suprafaţa; numărul de locuitori; numărul de comune şi oraşe. La rândul său, ministrul Marius Nica a anunţat că vor fi implementate în curând proiecte pentru modernizarea sistemelor de iluminat din oraşe şi municipii de care şi localităţile argeşene pot beneficia.

În fine, Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, a spus că Argeşul este pe primul loc în regiune din punct de vedere al proiectelor cu finanţare europeană atrase (atât de către administraţiile locale şi judeţeană, cât şi de firme).