Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost adus în România, sosind, la ora 11.00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă. Sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai a fost adus de o aeronavă a Forțelor Aeriene Române, în care au fost prezenți membri ai Familiei Regale și membri ai Casei Majestății Sale, arată news.ro. Pe tot traseul de la Geneva la București au făcut de gardă militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale va fi transportat sâmbătă cu Trenul Regal de la București la Curtea de Argeș. Vor călători în Trenul Regal Custodele Coroanei și membrii Familiei Regale a României. Prezența presei și a publicului va fi permisă la Gara Regală Băneasa. Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localități: Chitila (ora 14.51) – Titu (ora 15.41) – Pitești (ora 16.46). 17.30. Cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Prezența presei și a publicului va fi permisă la Gara din Curtea de Argeș. La ora 17.50, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeș.

La ora 18.20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. La ora 18.40 va avea loc ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiespiscopală și Regală. La funeraliile regelui Mihai sunt așteptați, sâmbătă, și regina Sofia a Spaniei, regina Greciei Anne-Marie, prințul Charles al Marii Britanii și zeci de reprezentanți ai marilor familii nobiliare europene. La funeralii este așteptat și regele Filip al Belgiei, al treilea cel mai tânăr monarh european în exercițiu, precum și Prințul Lorenz al Belgiei, Arhiduce de Austria. Regele Mihai - care împlinise 96 de ani în 25 octombrie - a încetat din viață în 5 decembrie, la reședința sa din Elveția.