Prefectul Emilian Dragnea şi-a făcut un obicei din a prezenta în Colegiul Prefectural date legate de activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţiei. Sunt date seci care au însă în spate activitatea unor oameni.

Aflăm, bunăoară, că în intervalul 26 octombrie - 22 noiembrie a.c., poliţiştii au avut de-a face cu 741 de infracţiuni, dintre care 105 loviri şi alte violenţe, dar şi 21 de infracţiuni stradale. În plus, au fost 12 accidente soldate cu trei morţi, nouă răniţi grav şi şapte răniţi uşor. Ce să facem însă pentru a reduce aceste fenomene nu am aflat, şi nu am aflat pentru că, din păcate, autorităţile parcă sunt simpli contori, nu şi factori decidenţi care pot lua măsuri.

De asemenea, am fost informaţi cum că au fost făcute şi şase dosare penale pentru hoţi de lemne şi s-au confiscat 145 mc de lemne. În tot acest timp, alte zeci de hoţi fură din păduri cu complicitatea statului... Cât despre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, au fost 834 de evenimente (30 pe zi), dintre care 676 acţiuni SMURD cu patru descarcerări.