Unii fermieri din zona de Nord a Argeşului caută de zor să angajeze ciobani. "Le fac şi carte de muncă, le dau şi cazare, şi masă, şi ţigări... Tot nu găsesc oameni!", ni s-a plâns un astfel de fermieri.

La deal, greu să găseşti oameni la cules de struguri, iar la câmpie dai cu tunul să ai pe ogor ajutoare, contra cost. În schimb, mulţi săteni pot fă găsiţi la birturile din comune unde au "program". Motivul - primesc ajutoare sociale şi s-au învăţat aşa. Dacă pică de la stat, ce rost are să se încurce cu un loc de muncă?

Ei bine, lucrururile se vor schimba. Parlamentarii vor să schimbe legea şi să-i oblige pe asistaţii social să nu mai refuze locurile de muncă. Concret, o iniţiativă legislativă prevede că refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul participării la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională conduce la suspendarea dreptului la ajutorul social.

În Argeş sunt înregistraţi peste 8.000 de benerficiari de venit minim garantat. Unii primari argeşeni deja refuză să mai acorde ajutoarele celor care nu prestează muncă în folosul comunităţii. 

vor să schimbe legea şi să-i oblige pe asistaţii social să nu mai refuze locurile de muncă. Concret, iniţiativa legislativă prevede că refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul participării la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională conduce la suspendarea dreptului la ajutorul social.

Citeste mai mult: adev.ro/ozr13o