După o viață dedicată învățământului extrașcolar, doamna profesor Ecaterina Popescu a lăsat un gol imens în sufletele celor pe care i-a format.

Născută pe 29 noiembrie 1948 în comuna Popești, județul Argeș, a urmat școala generală în comuna natală, apoi Liceul Teoretic din Costești și Facultatea de Filologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Primele povețe le-a oferit ca învățător începând cu anul 1966, apoi ca profesor de română la Școala Burdea, comuna Căldăraru, școală pe care a și condus-o în perioada 1975-1977.

Din 1977 până în 1990 a coordonat activitatea Cercului Prietenii basmului, respectiv Cercul literar UNICEF din cadrul Clubului Copiilor Costești, instituție pe care a condus-o în perioada 1979-1990.

Începând cu 1 septembrie 1990 până în anul 2008, doamna profesoară Ecaterina Popescu a condus Cercul de Publicistică – Metodica activităților extrașcolare la Palatul Copiilor Pitești, unitate școlară pe care a condus-o între anii 2000-2007, an în care s-a pensionat.

Ca director, a obținut întotdeauna calificativul maxim, iar gradele didactice obținute au dovedit calitatea profesională a doamnei profesoare.

De-a lungul anilor, s-a dovedit a fi un partener educativ excepțional, un mentor, un model, un prieten pentru colaboratorii de orice vârstă. Gândurile sale bune materializate în cadrul Palatului Copiilor Pitești dăinuie și astăzi: microbuzul unității, centrala termică, reamenajarea clădirii, mobilierul, activitățile de bază ale învățământului non-formal din județul Argeș, coordonarea Centrului Bugetar Palatul Copiilor Pitești, sigla unității, dotarea de bază și multe alte lucruri ce ar putea fi enumerate.

Doamna Cati Popescu a creat modele, unii dintre jurnaliștii de astăzi fiind mândri de faptul că dumneaei le-a îndrumat pașii spre această profesie.

Activitățile din Palatul Copiilor Pitești au fost cunoscute și promovate în localitate, în județ, în țară și în afara țării datorită implicării doamnei director Ecaterina Popescu. Comunitatea locală a cunoscut-o ca profesor, director, mentor, metodist, formator, reprezentant al Consiliului Consultativ al Inspectoratului Școlar Argeș, evaluator de proiecte și competiții școlare, inițiator al diferitelor proiecte și, nu în ultimul rând, consilier local.

A fost mândră de toate proiectele înfăptuite, de familia frumoasă pe care a susținut-o cu blândețe și rigurozitate, de fiica sa, Alice Munteanu, un medic de renume ce a devenit o rampă a sănătății pentru toți cunoscuții mamei. Fiecare activitate a primit un strop din sufletul doamnei Cati Popescu.

Imaginea mamei, bunicii, prietenei, colegei, profesorului, directorului va învălui sufletele tuturor celor care au cunoscut-o, au apreciat-o și au iubit-o.

Rămas bun, doamna director!

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Colectivul cadrelor didactice din Palatul Copiilor Pitești își exprimă regretul profund pentru pierderea prematură a unui reprezentant de seamă al învățământului extrașcolar românesc.