Primarul comunei Băbana, Vasile Ivan, a transmis ieri o adresă către Prefectură, parlamentarii şi preşedinţii tuturor partidelor parlamentare din Argeş în care a atras atenţia cu privire la un fenomen îngrijorător. Primarul arată, în document, că în anul 2011 s-a stabilit un prag de 615 lei drept venit pe membru de familie pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, dar între timp au crescut şi pensiile, şi salariile, dar şi inflaţia şi preţurile.

"În momentul de faţă, numai beneficiarii de ajutoare sociale vor primi aceste subvenţii. Nu este normal! De asemenea, s-au repartizat de la Ministerul Dezvoltării sume pentru cadastrarea gratuită a terenurilor din extravilan, fiind alocată suma de 60 lei per imobil, total insuficientă. S-a cerut suplimentarea, dar nu s-a întâmplat nimic!", scrie Vasile Ivan care mai cere: impozitul pe salariu să fie debitat la locul de muncă, taxa de evidenţa persoanelor de 3 lei pe an să fie eliminată, taxa de branşare la reţeaua de energie eletrică să fie scoasă, iar veniturile din permise de conducere, certificate de înmatriculare şi paşapoarte să fie plătite şi la primăria de domiciliu.

În final, Vasile Ivan mai cere ca "la alocarea de fonduri pentru proiectele prin PNDL să se ţină cont de veniturile localităţilor, şi nu de influenţa politică a acestora".