Ieri vă informam că directorul ADI Servsal Argeş Gabriel Moiceanu anunţă că facturile pentru unele primării din mediul rural au crescut sau vor creşte deja, din cauză că la platformele de gunoi ajung prea multe deşeuri.

Or, prin multe localităţi de la ţară se văd şi acum compostoarele cumpărate pe bani grei de ADI Servsal pe care nu le foloseşre nimeni. De ce? Pentru că, în primul rând, ADI Servsal nu a făcut o campanie propice de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la importanţa compostării deşeurilor.

Gabriel Moiceanu susţine acum că nu ar fi vorba despre ineficienţă, ci că "primăriile trebuie să aprobe planul privind gestionarea corectă a deşeurilor la nivel local, plan
care a fost transmis de către ADI Servsal Argeş către toate administraţiile locale, în format
electronic".
 
"Prin adoptarea planului de măsuri vom impune o practică unitară la nivel de judeţ: interzicem aruncarea în pubelele din gospodării a deşeurilor de grajd, a pământului şi pietrişului şi a deşeurilor de materiale de construcţie. Folosind compostoarele individuale oferite gratuit de către ADI Servsal Argeş gospodăriilor din
mediul rural pentru devierea de la depozitare a resturilor vegetale biodegradabile se pot atinge ţintele impuse", ne-a spus Gabriel Moiceanu care îndeamnă la "eforturi comune".