La Prefectură a avut loc o întâlnire a autorităţilor din judeţul Argeş cu Adriana Croitoru, director Direcţia Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, informează Simona Brătulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

Scopul - discutarea problemelor care ţin de stabilirea limitelor ariilor protejate, precum şi o analiză reală a problemelor întâmpinate de cetăţeni şi autorităţi în ceea ce priveşte pagubele produse de animalele sălbatice, în special urs şi mistreţ. Pe lângă vicepreşedinţii CJ Argeş şi reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Direcţiei Silvice au fost prezenţi şi primarii din Arefu, Brăduleţ, Corbeni, Dâmbovicioara, Lereşti, Nucşoara, Rucăr, Stoeneşti.

S-a urmărit realizarea unei radiografii a situaţiei reale în privinţa pagubelor produse de animalele sălbatice, a pericolului pe care îl reprezintă numărul mare de urşi care nu mai sunt speriaţi de activitatea umană, ci, din contră, sunt atraşi de zgomotul motorului de la maşină. În această privinţă, Adriana Croitoru a comunicat că unul din obiectivele Ministerul Mediului este de a îndrepta erorile şi a acoperi vidul legislativ apărut în gestionarea pagubelor produse de animalele sălbaticem, cât şi stabilirea limitelor ariilor protejate astfel încât să se găsească echilibrul între conservarea naturii şi dezvoltarea comunităţilor locale.