La inițiativa societății civile din Mioveni, în această lună a luat ființă ASOCIAȚIA ÎMPREUNĂ PENTRU MIOVENI 2017 – o asociație non profit, de interes general, care va derula exclusiv activități privind realizarea unor obiective de interes public local. Conform actului constitutiv si statutului, asociația își propune ca scop principal promovarea, sprijinirea, realizarea și coordonarea de activități care să contribuie la dezvoltarea orașului Mioveni din punct de vedere social, educational, economic, cultural, ecologic și turistic.

Printre obiectivele asociației "Împreună pentru orașul Miovei – 2017" regăsim:
- acordarea nemijlocită de ajutor sub formă de donații ocazionale, bani, îmbrăcăminte, medicamente și alte bunuri materiale persoanelor incapabile de muncă, bolnavilor, invalizilor, familiilor cu mulți copii, vârstnicilor, școlilor, grădinițelor, spitalelor, altor instituții care, prin activitate lor, deservesc categoria de persoane cu deficiențe sau aflate la nevoie,
- elaborarea și implementarea de proiecte și programe de asistență socială, umanitare, culturale și educaționale, precum și de servicii de caritate,
- organizarea unor acțiuni caritabile prin acordarea unor cadouri persoanelor defavorizate sau persoane cu dizabilităși și aflate în dificultate.

Dar pentru a putea duce la îndeplinire aceste considerente și pentru a-i putea ajuta efectiv pe unii dintre semenii noștri din comunitate, ASOCIAȚIA ÎMPREUNĂ PENTRU MIOVENI 2017 are nevoie de sprijinul dumneavoastră, motiv pentru care primarul Ion Georgescu îi roagă pe cetăţeni să se implice prin redirecționarea procentului de 2 la sută din impozitul pe venit.

Conform Codului Fiscal, orice persoană fizică poate redirecționa 2 la sută din impozitul pe venit dacă a fost salariat in 2016, prin simpla completarea formularului 230, eliberat de ANAF.

Puteți depune formularul direct sau îl puteți trimite prin posta cu scrisoare recomandata la Agentia Nationala de Administrare Fiscala a localitatii de domiciliu. Declaratiile se pot depune si online, prin intermediul serviciului ANAF Spatiul privat virtual disponibil la adresa: https://pfinternet.anaf.ro .