Se ştie deja: pentru că vechiul studiu de fezabilitate din anul 2008 expirase şi cică nu mai era de actualitate, autorităţile centrale au dispus realizarea unui nou studiu pentru autostrada Piteşti-Sibiu, dar şi contractul acesta a fost suspendat. Şi acum vine bomba: directorul general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, spune că autostrada Sibiu-Piteşti poate fi construită fără nicio problemă, în baza documentaţiei deja existente din 2008!

"Piteşti-Sibiu este una dintre priorităţile noastre şi este un proiect ce poate fi promovat pe documentaţia din 2008. Am fost pe teren, am beneficiat de sprijinul Institutului Geologic Român, care a furnizat deja un document. Toate acestea vin să demonstreze valabilitatea studiului din 2008, şi nicidecum că soluţiile de atunci nu au fost cele optime. În definitiv relieful este acelaşi, nu s-au schimbat lucruri semnificative", a declarat Ştefan Ioniţă.

Ăştia ne cred oare tâmpiţi? Sau ei sunt duşi cu pluta? Sau ei - cei de la guvernare, indiferent de culoarea ei politică - nu vor să facă, de fapt, autostrada şi inventează fel de fel de pretexte? Dacă studiul din 2008 este valabil, de ce a fost nevoie de un altul care a costat milioane de euro? Cine răspunde pentru banii risipiţi, pentru morţii de pe drumurile aglomerate şi pentru nerespectarea angajamentelor faţă de UE?