"Este România cea mai frumoasă ţară a Europei? Chiar ar putea fi". Sub acest titlu, jurnalista Patti Morrow, de la Huffington Post, face un tablou elogios al ţării noastre, declarându-se entuziasmată de ceea ce a văzut în România.

"Pieţe din oraşe încântătoare ce datează din timpuri medievale, dealuri cu pante blânde care se întind cât vezi cu ochii, castele învăluite de misterul Contelui Dracula, panorame minunate asupra culmilor stâncoase ale munţilor şi o reţea ce pare infinită de fortăreţe şi biserici. Şi să nu uităm de Transfăgărăşan, fără îndoială cel mai spectaculos drum din lume. Frumuseţea naturală a României şi diversitatea ei culturală ar putea să vă surprindă!", se arată în articolul citat.

"Supranumit cel mai bun drum din lume de Top Gear, Transfăgărăşanul taie munţii Făgăraş, dezvăluind privelişti superbe ale lacurilor Vidaru şi Bâlea şi cascadelor", mai notează ea.

Jurnalista aminteşte că Munţii Carpaţi au o lungime de aproape 1.600 de kilometri şi că mai mult de jumătate din acest se află în România. În Carpaţii româneşti, scrie ea, trăiesc urşi bruni, lupi şi râşi.