Construit din fonduri locale, Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu din Mioveni a fost dat în folosinţă la 1 septembrie 2006, după un proiect îndrăzneț și modern cu 24 de săli de clasă, laboratoare, cabinete, bibliotecă și sală de sport. La inițiativa consiliului director APLIZMA în 2012 a fost realizat bustul Iuliei Zamfirescu, expus în holul principal, ca semn de aleasă recunoștință pentru personalitatea patronului spiritual al liceului.

Dorit ca un colegiu, cu clase de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu Mioveni reuşeşte an de an să-şi creeze o cultură organizaţională solidă prin aportul întregului corp profesoral. Rezultatele obținute la examenele naționale, concursuri sau olimpiade școlare sunt cartea de vizită care îl recomandă. Vara aceasta a adus cele mai bune rezultate din istoria liceului: 90 la sută promovabilitate la Evaluarea Națională și 96 la sută la Bacalaureat.

Anul școlar 2017- 2018 debutează cu multe noutăți benefice pentru elevi și cu un corp profesoral de excepție, care așteaptă cu bucurie și emoție cei 1370 de elevi din cele 47 de colective (câte 3 clase pe nivel primar și gimnazial și câte 5 clase nivel liceal).

Conducerea școlii (prof. Ion Dumitru Voiculescu - director, prof. Valeriu Fianu – dir. adjunct, prof. George Nilă - consilier educativ) este permanent preocupată să asigure servicii educaționale complete și de calitate, precum și o bună informare a comunității și prin paginile oficiale: www.iuliazamfirescu.ro sau www.facebook.com/LiceulTeoreticIuliaZamfirescuOficial.

Adresa: Mioveni, jud. Argeş, str. Petre Zugravu, nr. 7, telefon: 0248/260123.

web: www.iuliazamfirescu.ro, email: lic_iuliaz2006@yahoo.com.