Mai multe persoane cu handicap din Argeş au participat astăzi la un protest care a fost organizat în faţa Ministerului Muncii din Bucureşti.

Acestea sunt nemulţumite că Unităţile Protejate Autorizate vor fi desfiinţate, de la 1 septembrie, din cauza OUG 60/2017, iar firmele nu vor mai achita taxa de handicap către ONG-uri.

Guvernul a adoptat OUG 60/2017, prin care activitatea Unităţilor Protejate Autorizate este profund afectată. De la 1 septembrie, 2.000 de persoane îşi vor pierde locurile de muncă fiindcă firmele nu vor mai achita taxa de handicap către ONG-uri, ci vor fi obligate să vireze banii direct statului. Aceste persoane cu handicap nu îşi pot găsi un loc de muncă, tocmai acesta era rolul UPA, să ofere persoanelor cu dizabilităţi şansa de a fi productivi, de a munci.

Din septembrie, majoritatea acestor organizaţii se vor închide, iar angajaţii vor deveni asistaţi social şi vor trebui să se întreţină cu un ajutor de handicap de câteva sute de lei. Deci, prin această Ordonanţa, Guvernul şi Ministerul Muncii nu au avut altă intenţie decât să facă rost de mai mulţi bani la buget.