Crescătorii de ovine din Argeş vor primi un sprijin financiar de 1 lei/kg pentru lâna comercializată, potrivit unei hotărâri de Guvern promovată de ministrul Agriculturii Petre Daea. Acesta a devenit cunoscut mai ales datorită propunerii ca oaia să înlocuiască frunza ca marcă turistică a ţării noastre. În Argeş sunt mulţi crescători de ovine care probabil vor aprecia iniţiativa, mai ales că în destule cazuri lâna este aruncată, în loc să fie valotificată: sunt pline magazinele din judeţ de haine sintetice!

Conform schemei propusă de Daea, valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare - în cursul exerciţiului financiar actual (2018) şi în cele două exerciţii financiare precedente (2016, 2017). Derularea sprijinului se face prin Direcţia Agricolă.

Sumele se plătesc într-o singură tranşă anuală. Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, persoanele juridice şi orice forme asociative cu personalitate juridică.

De asemenea, beneficiarii trebuie să deţină o exploataţie de ovine înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi să facă dovada comercializării cantităţii de lână pentru care solicită acordarea sprijinului.