Argeșeanul Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei, a condus delegația oficială a României care este prezentă la Instanbul, la cea de-a 22-a ediție a Congresului Mondial al Petrolului. Evenimentul a avut loc în perioada 9-13 iulie 2017, în Turcia.

Reprezentantul Guvernului a fost prezent alături de oficialii companiei românești CONPET S.A. (având o delegație condusă de către ing. Liviu Ilași, director general și membru în consiliul de administrație).

Firma prezentă în Turcia este operatorul Sistemului Național de Transport (SNT) prin conducte al țițeiului, condensatului și gazolinei din țara noastră. Din delegație a mai făcut parte și directorul general al Oil Terminal Constanța, Sorin Ciutureanu. Este vorba despre cel mai mare operator pe mare, specializat în vehicularea țițeiului, produselor petroliere și petrochimice lichide și, în același timp, cel mai mare terminal din Sud-Estul Eiropei.

Cu ocazia inaugurării oficiale a expoziției, la standul României au fost prezenți Iulian-Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei; Excelența Sa, Gabriel Șopandă, ambasadorul României în Republica Turcia; Berat Albayrak, Ministrul turc al Energiei și Resurselor Naturale, precum și alte oficialități de rang înalt.
Congresul și expoziția Mondială ale Petrolului se desfășoară sub înaltul patronaj al Președinției Republicii Turcia.
"Punți către viitorul energetic" este tema Congresului Mondial, ideea fiind reiterată de către președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la deschiderea oficială a evenimentului.