Foarte mulţi elevi de clasa a IV-a din Piteşti şi-au dorit să acceadă la clasa de gimnaziu de la Zinca Golescu, una dintre instituţiile de învăţămât de elită din judeţul Argeş, iar pentru acest lucru au susţinut, săptămâna trecută, două probe scrise, la limba română şi matematică.

Anul acesta, Colegiul Naţional "Zinca Golescu" a scos la concurs 30 de locuri, pe care s-au "bătut" aproape 70 de copii, concurenţa fiind una serioasă, de peste doi candidaţi pe loc. Cei mai mulţi dintre aceştia provin de la şcoli precum I.L. Caragiale, Traian, Nicolae Iorga, Marin Preda, Ion Pillat, Mihai Eminescu sau Ion Minulescu.

admitere zincaRezultatele testării au fost unele pe măsură, dovadă că doi dintre candidaţi au intrat cu 10 (Ana-Florentina Avram şi Denisa-Florentina Roman-Voicu), iar următorii doi s-au aflat la doar cinci sutimi de punctajul maxim (Adina Dima şi Darius George Voinea). De altfel, toţi cei care vor forma clasa a V-a la Colegiul Naţional "Zinca Golescu" au fost admişi cu note de peste nouă, ceea ce înseamnă că... viitorul sună bine!

Dincolo de dificultatea subiectelor pe care le-au avut de rezolvat, unele demne de olimpiade, mulţi dintre micii candidaţi şi-au testat şi psihicul, în condiţiile în care s-au aflat în faţa primului examen susţinut cu „colţ secretizat".