Daniel Constantin: Delegaţiile Permanente Teritoriale nu sunt statutare şi implicit convocarea Delegaţiei Permanente Naţionale în baza deciziilor acestor organe de conducere la nivel judeţean şi de sector a Municipiului Bucureşti pentru următoarele motive:

În baza art. 116 din Statutul ALDE: „toate prevederile statutului care contravin măsurilor tranzitorii, intră în vigoare după data organizării primelor alegeri în interiorul ALDE, iar după data organizării acestora, articolele măsurilor tranzitorii se abrogă”.

În baza protocolului de fuziune între PLR şi PC în anexa nr 3. la art. 4 se prevede în mod clar că pe perioada de valabilitate a dispoziţiilor tranzitorii prevăzute în statutul ALDE, conducere organizaţiilor judeţene este asigurată de:

  • Biroul Executiv şi Biroul Teritorial comasat paritar.

În aceste condiţii, deciziile Delegaţiilor Permanente Teritoriale sunt nule motivat de faptul că aceste organe de conducere la nivel judeţean şi de sector nu sunt constituite în mod statutar, constituirea acestor organe de conducere la nivel judeţean se poate realiza doar după Congresul ALDE.

În baza art. 101 din Statutul ALDE s-a stabilit componenţa Delegaţiei Permanente Naţionale formată din:

  1. Delegaţia Permanentă Naţională a PLR

  2. Consiliul Naţional al PC

  3. Componenţa Delegaţiei Permanente Naţionale convocată pentru data de astăzi 19.03.2017, nu a fost statutară deoarece potrivit art. 61 raportat la art. 101 şi art. 116 din Statutul ALDE, componenţa acestui organ de conducere la nivel naţional nu se poate realiza în această formulă decât după Congresul ALDE, până la această dată (alegeri) în cadrul Delegaţiei Permanente trebuie convocate cele două structuri de conducere ale partidelor care au fuzionat, indicate anterior (Delegaţia Permanentă Naţională a PLR şi Consiliul Naţional al PC).