În acest weekend se deschide oficial Transfăgărăşanul, cel mai spectaculos drum din ţară şi unul dintre cele mai frumoase din Europa.

Compania Naţională a Drumurilor a fost în mijlocul unui scandal de proporţii după ce, pentru că unii turişti forţau drumul, a pus bolovani pe şosea pentru a bloca accesul, sperând că astfel turiştii vor fi feriţi de accidente de tot felul.

Cele mai mari pericole pe Transfăgărăşan sunt avalanşele (din noiembrie până prin mai-iunie) şi căderile de pietre. De altfel, autorităţile atrag atenţia că drumul este deschis, dar circulaţia este interzisă pe timpul nopţii.

Guvernanţii au promis marea cu sarea în legătură cu acest drum foarte important, inclusiv montarea de coperetine care să menţină Transfăgărăşanul deschis tot anul. Degeaba. Numai promisiuni, până acum. Mediul de afaceri din zona de nord este în fierbere din acest motiv şi suspectează chiar şi un anumit "sabotaj" pentru ca Valea Argeşului să nu devină un concurent serios pentru Valea Prahovei. Cert este că este păcat ca drumul acesta să fie închis atât de multe luni pe an.