În prezența invitaților și admiratorilor Familiei Regale, Principele Radu al României a lansat luni, la Muzeul Municipal Curtea de Argeș, volumul "Povestea Castelului Peleș", apărut la editura Curtea Veche Publishing.
"Sunt foarte norocos, pentru că am avut ocazia să-mi îndeplinesc această datorie, de a aduce în librăriile României, practic pentru prima oară, un album despre Castelul Peleș, deoarece precedentele broșuri sau lucrări care au fost scrise, erau mai degrabă cu caracter științific", le-a spus Principele Radu celor prezenți la eveniment.
El a ținut să menționeze și motivul pentru care a ales Curtea de Argeș ca primă destinație a turneului de lansare a acestei lucrări.
"Nu este exagerat să spui că, atât Curtea de Argeș, care astăzi este Oraș Regal, cât și Sinaia, sunt două pietre la temelia zidului continuității românești. Fiecare dintre ele are valoare artistică și religioasă, dar ce le deosebește fundamental de alte ctitorii din țară este această dimensiune a durabilității. De aceea, am ținut foarte mult ca primul oraș al țării în care mergem cu volumul să fie Curtea de Argeș(...). A existat o primă fază în care domnitorul Carol a luat în considerare ridicarea unei reședințe aici. În cele din urmă, a luat înțeleapta hotărâre ca reședința cea mai durabilă, adică cea de odihnă veșnică, să rămână în locul acesta atât de frumos", a explicat Principele Radu.
La acest eveniment a participat și  președintele PNL Argeș, Adrian MIUTESCU:  "Este o onoare să fiu astăzi aici, Familia Regală fiind pentru mine un simbol al demnității noastre naționale".