În şedinţa de astăzi a Consiliului Local al municipiului Piteşti a fost votat un proiect de hotărâre care asigură cadrul necesar acţiunii de debranşare voluntară de la sistemul centralizat de termoficare.

Cu acest prilej, consilierul local Dănuţ Dinu (independent) a propus ca, în loc să se aloce bani pentru subvenţionarea gigacaloriei, să se dea bani pentru a se cumpăra centrale de apartament pentru toţi piteştenii. "Sunt la subvenţie 6 milioane de euro. În doi ani am lua centrale pentru toată lumea şi am scăpa de acest cartof fierbinte", a spus Dinu.

Viceprimarul Sorin Apostoliceanu, care a lucrat ani buni ca economist şef la SC Termo Calor Confort SA, a spus că ideea este nefezabilă din mai multe considerente. În primul rând, sunt mulţi piteşteni care preferă sistemul centralizat şi chiar au început rebranşările. Pe de altă parte, municipalitatea a investit foarte mulţi bani în centrale termice noi de cartier care au redus pierderile din reţele şi au crescut eficienţa sistemului, iar dacă s-ar monta centrale de apartament ar însemna că banii s-ar fi folosit degeaba. În cele din urmă, ideea lui Dinu a fost respinsă.