Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii-Goleşti și Consiliul Judeţean Argeş, îşi așteaptă publicul vizitator, sâmbătă, 20 mai 2017, între orele 900-2400 , în această dată organizându-se Ziua Porților Deschise și Noaptea Muzeelor, eveniment internațional inclus, încă din anul 2010, în agenda manifestărilor anuale, în parteneriat cu Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

La evenimentul din acest acest an, organizat sub deviza O zi și o noapte la Muzeul Golești­, accesul este gratuit la toate activitățile menționate în program.

Între orele 1200 –  2300, din oră în oră, vizitatorilor li se oferă transportul gratuit pe ruta: Teatrul Alexandru Davila – Piteşti – Muzeul Goleşti şi retur.

 

Cei care iubesc muzeul sunt invitaţi să viziteze ansamblul feudal fortificat, în incinta căruia se află: Şcoala Slobodă Obştească (prima şcoală superioară în limba română, din mediul rural, din Țara Românească), Foişorul lui Tudor Vladimirescu, Bolniţa banului Radu Golescu, Baia turcească din secolul al XVIII-lea. De asemenea, până la orele 2100, va fi permis accesul și în muzeul în  aer liber, un valoros sat românesc de secol XIX, cu gospodării viticole și pomicole din România.

Ghidajul în spaţiile muzeale va fi asigurat de muzeografi şi liceeni de la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Pitești, îmbrăcaţi în costume de epocă şi port popular. Publicul vizitator  este invitat să participe la următorul  PROGRAM:

 

- orele 900-2400  Ziua Porţilor Deschise şi Noaptea Muzeelor - acces liber la expoziţiile de bază ale muzeului; vizionarea filmelor turnate la Muzeul Golești (Iancu Jianu, Trenul Vieții, Bătălie pentru Roma, Tudor, Ciuleandra);

- orele 900-2000 – activități de agrement (popicărie tradițională, plimbă cercul)

- orele 1200 – Vernisajul Expoziției Temporare Salonul de altădată – Obiecte casnice orășenești;

- orele 1700-1900 – Spectacol artistic prezentat de elevi și profesori ai Școlii Populare de Arte și Meserii – Pitești: prof. Ionuț Cârstea la nai, prof. Dumitrache Nicoleta la pian; elevi de canto popular: Cătălina Anton, Panait Alexia, Amalia Gheorghiță; Vlăduț Gabriel Roșu: instrumente de suflat: Lupu Maria Mădălina și Crivăț Gabriel;  Petic Vlad la pian.

- orele 1930-2230 – Proiecții filme turnate în Muzeul Golești.