Activitatea Consiliului Local Piteşti s-a schimbat după alegerile locale din 2016. Pe lângă suflul nou (au apărut şi consilieri locali noi în locul unora care oricum nu făceau nimic), Consiliul Local a abordat altfel în particular problemele legate de urbanism.

De exemplu, pentru prima oară, au fost blocate construcţii de blocuri în zone improprii, iar pe viitor se are în vedere interzicerea construirii de blocuri pe terenuri care nu au o anumită suprafaţă.

De asemenea, s-a renunţat la idei măreţe (gen parcări subterane sau supraterane), dar care nu se materializează, fiind preferată o manieră mai practică de a face administraţie (proiectele sunt de strictă utilitate şi iau în calcul mai multe surse de finanţare).

În ceea ce priveşte consilierii locali (fără a-i lua în calcul pe viceprimarii Sorin Apostoliceanu şi Laurenţiu Zidaru care fac muncă executivă alături de primarul Ionică), îi remarcăm pe Dănuţ Dinu - independent, Cristian Gentea, Mihai Neacşu şi Dumitru Tudosoiu de la PSD, Mihai Alexandrescu de la PMP, Daniel Florea de la ALDE, Narcis Sofianu şi Florin Gardin de la PNL. În rest... tăcere.