PSD pare să nu fi învăţat mai nimic din protestele împotriva celebrei ordonanţe 13 care au aprins toată ţara, inclusiv Piteştiul. Comisia juridică a Senatului a adoptat, cu 5 voturi pentru (PSD şi ALDE) şi 3 împotrivă (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Social-democratul Şerban Nicolae a propus să intre sub incidenţa legii graţierii faptele de corupţie comise până la 1 ianuarie 2017 (la acest capitol se încadrează şi argeşeni cunoscuţi care fie se află în fază de cercetare, fie sunt după gratii). Imediat au apărut protestele noi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, iar acum se pregătesc altele şi în provincie, inclusiv în Piteşti (Facebook-ul a luat foc).

Premierul Grindeanu, Ministerul Public şi alte organisme resping amendamentul, dar ce folos când parlamentarii toarnă gaz pe foc? Oare aceasta este prioritatea absolută a PSD, şi anume graţierea faptelor de corupţie? Sau noaptea... minţii îi loveşte pe unii şi afectează tot partidul?