Conform unei reglementări a Consiliului Local PiteÅŸti, instituÅ£iile publice ÅŸi firmele pot rezerva, contra cost, locuri de parcare pe domeniul public. AÅŸa se face că astfel de locuri au apărut peste tot, dar cei care le rezervă ignoră de multe ori detaliile hotărârii de Consiliu Local.

Astfel, unii pun lăzi pe parcajul pentru care plătesc, iar alÅ£ii pun dispozitive pe care sunt, de fapt, reclame pe care se inscripÅ£ionează ÅŸi cuvântul "Rezervat". Trebuie să se ÅŸtie că aceste tăbliÅ£e nu sunt valabile dacă nu conÅ£in în clar elementele: beneficiar, nume, număr contract.

"Dacă un şofer găseşte la un loc de parcare o ladă o dă la o parte şi nu e nicio problemă. De asemenea, cei care rezervă locuri de parcare trebuie să respecte reglementările Consiliului Local privind anunţarea rezervării. Nu face fiecare ce vrea.

Noi amendăm ÅŸoferii care parchează pe locurile rezervate, dar nu avem atribuÅ£ii să amendăm ÅŸi proprietarii de firme care nu inscripÅ£ionează cum trebuie tăbliÅ£ele de atenÅ£ionare", ne-a declarat Bogdan AristănÅ£oiu, purtătorul de cuvânt al PoliÅ£iei Locale a municipiului PiteÅŸti.