Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea are emoții din cauza barajului de la Golești. La acesta au fost constatate o serie de deficiențe care ar putea pune în pericol siguranța barajului, motiv pentru care conducerea de la Apele Române a hotărât realizarea unui proiect de punere în siguranță a barajului. Pentru proiectare s-a alocat circa 2,5 miliarde lei vechi, urmând ca apoi să se demareze și procedurile pentru remedierea deficiențelor.

Barajul și Lacul de acumulare Golești sunt amplasate la cca. 10 km de aval de municipiul Pitești.
Acumularea a fost proiectată și realizată pentru a îndeplini următoarele funcțiuni:
- suplimentarea cu apă potabilă și industrială necesară pentru municipiul București cu 156.000 mc/zi;
- furnizarea apei pentru irigarea unei suprafețe de cca. 10.000 ha cu un debit de 9 mc/s;
- producerea de energie electrică, cu puterea instalată de 8MW, debit instalat de 90 mc/s și energia medie anuală de 33 GWh/an;
- combaterea inundațiilor în aval de acumulare pe o suprafață de 5.000 ha;
- sursă de rezervă pentru alimentarea cu apă a zonei industriale a municipiului Pitești cu un debit de 6 mc/s;
- agrement.


În prezent, la barajul Golești s-au constat următoarele deficiențe:

Podul peste evacuatorul de ape mari: are lungimea de 142 m și face legătura între localitățile de pe cele două maluri ale râului Argeș (comuna Călinești și satul Udeni pe malul stâng și comuna Căteasca și satul Cătana pe malul drept). Datorită acțiunii agresive a apelor pluviale, a unor întrețineri necorespunzătoare, precum și a intensificării traficului greu peste baraj, elementele constructive ale podului peste avacuator s-au degradat accentuat. De asemenea, materialele folosite la execuție au depășit termenul de garanție. Fâșiile cu goluri prezintă infiltrații la rosturi, găuri prin care se scurge apa, zone fisurate, armături transversale vizibile, betoane segregate pe anumite zone, agregate neînglobate în pasta de ciment. Rosturile de dilatație sunt complet degradate și prin ele apa se scurge pe fețele pilelor și culeii.