Într-un raport prezentat Colegiului Prefectural, directorul Direcţiei de Cultură Cristian Cocea atrăgea atenţia că sunt multe monumente care au nevoie de reabilitări (de la cule până la troiţe vechi).

Or, în 2018 sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire iar, prin lege, autorităţile locale trebuie să reabiliteze monumentele şi să facă altele care să aducă aminte de eveniment. Aiurea! În niciun buget nu am văzut prinse sume pentru astfel de obiective!

La capitolul dezinteres putem adăuga şi Grădina de Vară din Piteşti (care aparţine tot de Consiliul Judeţean): dezastru, o ruină, iar Consiliul Judeţean promite să o refacă. În fine, nu putem trece cu vederea modul în care arată sediul Uniunii Artiştilor Plastici din Târgul din Vale (Piteşti), o casă de o rară frumuseţe care este însă în paragină.

Pradoxal, sediul creaţiei frumosului este ditamai urâţenia! Aşadar, autorităţi judeţene şi locale: faceţi ceva să nu mai avem aceste răni care ne dor. Chiar dacă imobilele au fost retrocedate, proprietarii au şi obligaţii, nu doar drepturi!