Peste 10 milioane de euro încasează anual municipalitatea din taxele și impozitele plătite de piteșteni și firme. O mare parte din bani sunt transferați către instituțiile din subordine. Departe de ochii primarului, directorii de instituții manifestă o atitudine total sfidătoare la adresa cetățenilor. În urmă cu câteva săptămâni am solicitat un contract de pază încheiat de ADP Pitești. După ce am intrat în posesia acestuia, ne-am deplasat la șantierul de la Valea Mare să vedem cum își fac treaba agenții de pază. Culmea, am intrat în curtea șantierului și nici vorbă de agenți de pază. Am întrebat pe o doamnă ce ne-a ieșit în cale unde este paza. Până să ne răspundă doamna, a apărut și paza. Era un tip grăsunel, scunduț, fără niciun element de identificare. Nu ai fi dat nici doi bani pe el că ar fi angajat la o firmă de securitate. Văzându-l pe tip, l-am întrebat unde îi este ecusonul și ținuta inscripționată de la firma de pază. În acel moment agentul parcă a luat foc și a început să devină agresiv. Imaginile vorbesc de la sine:

Contractul cu firma de pază a fost semnat la data de 18 ianuarie pentru suma de 593.598 lei. Pentru acești bani, trebuie asigurată paza la sediul central al ADP, la cimitirul Sfântul Gheorghe, cimitirul Găvana, cimitirul Prundu, șantierul de la Vale Mare și la Grădina Zoologică. Deși contractul a fost câștigat în urma unei licitații cu prețul cel mai scăzut, iată că o clauză îi permite firmei de pază să mărească tariful. Noul tarif nu ne-a fost pus la dispoziție, deși am solicitat acest lucru.
Una dintre atribuțiunile firmei de pază este să realizeze dispozitivul de pază cu personal specializat, dotat cu mijloace de autoapărare și mijloace tehnice de comunicare proprii, echipat în uniformă specifică societății prestatoare. Pe lângă această sarcină, agentul de pază trebuie să poarte în timpul serviciului ecuson de identificare cu numele și prenumele, precum și cu denumirea unității la care este angajat.
În baza contractului încheiat, firma de pază s-a angajat să păstreze și patru foști salariați ai ADP.