În primul trimestru al anului 2017 Biroul Teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului și-a continuat activitatea specifică pentru cetățenii din județele Argeș și Vâlcea în legătură cu actele de administrare defectuoasă și încălcarea unor drepturi și libertăți de către autorități publice.

Au fost acordate 276 de audiențe, au fost primite 55 de apeluri telefonice și reținute 83 de petiții în care au fost reclamate, cu precădere încălcări ale dreptului la informare, dreptului la petiționare, dreptului la proprietate și dreptului la un nivel de trai decent.

Media statistică a nivelului de adresabilitate se menține la nivelul celui din aceeași perioadă a anului trecut iar procentul de soluționări favorabile continuă să fie unul important.

Autoritățile locale și centrale au răspuns, în cele mai multe dintre cazurile pe care le-am semnalat și în care am cerut îndreptarea legală și repunerea în drepturile încălcate.

"Rămânem la dispoziția cetățenilor persoane fizice și juridice din județele Argeș și Vâlcea la sediul nostru din Pitești, str. Armand Călinescu nr. 44, telefon/fax: 0248 211 101, email: avparges@avp.ro", ne-a declarat Mihaela Stănciulescu, şefa Biroului Teritorial Piteşti al Avocatului Poporului.