Angajaţii din Finanţe ameninţă că vor înceta să impulsioneze colectarea banilor la buget, dacă nu le cresc salariile, nu li se acordă tichete de vacanţă şi nu se deblochează promovările din sistem, semnalează Sindicatul Naţional Finanţe Publice. Dacă nu li se rezolvă revendicările, angajaţii din Finanţe vor pleca masiv din sistem, atrag atenţia sindicaliştii.  Sindicaliştii din Finanţe solicită:

  • deblocarea promovărilor pe post în cadrul sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor;
  • prevederea în buget a sumelor necesare acordării tichetelor de vacanţă;
  • egalizarea salariilor de bază la nivelul maxim impus de lege;
  • luarea în considerare a solicitărilor SindFISC cu privire la legea salarizarii unitare: nivel de salarizare de bază decent, în funcţie de importanţa socială a muncii prestate, acordarea de sporuri, asigurarea protecţiei juridice pentru angajaţii care îşi asumă riscuri deosebite în desfăşurarea activităţii institutionale.

"Nu putem fi de accord ca salariile noastre să rămână mult în urma salariilor altor colegi bugetari pentru care noi, cei din Finanţele Publice, suntem direct răspunzători în alimentarea bugetului statului. De ce oare să nu raportăm şi salariile finanţiştilor din ţara noastră la salariile finanţiştilor din Uniunea Europeană, activitatea şi modul nostru de lucru, cu cele ale omologilor finanţişti din alte state? Cu siguranţă, vom constata că diferenţele sunt enorme şi acestea vor justifica, pe deplin, o finanţare corectă, necesară desfăşurării activităţii celor pe care îi reprezentăm", transmite Sindicatul Naţional Finanţe Publice.