Conducerea Primăriei Piteşti a înaintat Consiliului Local un raport privind situaţia conflictuală din zona Hotelului "Muntenia".

Conform constatărilor Poliţiei Locale, este vorba despre şapte fapte cu caracter penal (construcţii fără autorizaţie) şi două cu caracter contravenţional (amplasarea de panouri publicitare fără aviz şi fără plata taxei datorate bugetului local).

Primăria şi patronatul de la SCT Muntenia se află în conflict deschis (autorităţile locale au făcut plângeri penale la Parchet şi la Judecătorie, iar pe rol este un proces privind dreptul de servitute). Pe terenul aferent hotelului au fost amplasate mai multe construcţii (unele provizorii, altele cu caracter permanent) pentru care municipalitatea susţine că nu a acordat autorizaţie, urmarea fiind plângerile respective.

Procesul pentru dreptul de servitute a fost generat de faptul că Muntenia a blocat accesul maşinilor prin parcarea sa, spre bulevardul Republicii. Rămâne de văzut cum se va soluţiona conflictul şi, mai ales, când!