Primăriile şi Consiliul Judeţean din Argeş pot solicita, în cursul anului 2017, contractarea de împrumuturi cu dobândă din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei statului, în limita sumei de 500 milioane lei.

Sumele vor putea fi folosite pentru asigurarea prefinanţării/cofinanţării proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile din perioada 2014-2020. Consiliul Judeţean a anunţat deja că va sprijini autorităţile locale, dar că primăriile vor trebui să asigure cofinanţarea.

Un astfel de împrumut au luat în 2015 şi primăriile Arefu, Cicăneşti şi Brăduleţ pentru finanţarea proiectului staţiunii de shi de la Moliviş, dar banii nu au fost folosiţi nici până acum, ba chiar s-a pierdut şi finanţarea europeană. În plus, s-a declanşat şi o anchetă. Aşa că, primării din Argeş, aveţi grijă dacă vă împrumutaţi, să nu faceţi ca la Moliviş!

Dobânda la care primăriile se vor putea împrumuta este ROBOR la 3 luni plus o marjă de 3,5 puncte procentuale, care rămâne fixă pe toată perioada de derulare a împrumutului. Perioada de rambursare este de până la 20 de ani, cu posibilitatea rambursării anticipate.