Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi ministrul Cercetării şi Inovării, senatorul de Argeş al PSD Şerban Valeca, au semnat un Protocol de colaborare între cele două instituţii, în vederea promovării în străinătate a proiectelor majore de cercetare-inovare, iniţiate şi derulate de România.

Axat pe îndeplinirea obiectivelor din Programul de Guvernare 2017-2020, documentul prevede facilitarea contactelor cu organizaţii, instituţii şi specialişti din străinătate, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare româneşti, organizarea de activităţi de diplomaţie ştiinţifică, precum şi identificarea, în comun, a celor mai eficiente metode de promovare a proiectelor româneşti de cercetare-inovare.

Un prim pas în acest sens va fi reprezentat de crearea pe pagina de Internet a ambasadelor şi oficiilor consulare ale României a unei secţiuni dedicate proiectelor de cercetare-inovare. Şerban Valeca a evidenţiat rolul important pe care cercetarea îl are în consolidarea parteneriatelor internaţionale ale României, dovadă fiind numeroasele proiecte dezvoltate de către cercetătorii români în cooperare cu parteneri străini.