Astăzi a avut loc inaugurarea laboratorului electric din cadrul Liceului Tehnologic "Astra" din Piteşti modernizat de către Distribuţie Oltenia în cadrul proiectului "Ucenic Electrician".

La eveniment au fost prezenţi Adrian Pavel, director în cadrul companiei, viceprimarul Laurenţiu Zidaru, dar şi Mihaela Crişan, inspector şcolar general adjunct al judeţului Argeş. 19 elevi ai unei clase cu profil electric vor putea astfel dobândi primele cunoştinţe practice din cariera lor de electrician profesionist într-un laborator de ultimă generaţie dotat cu aparatură de 8.000 euro.

Pe lângă accesul la aparatură modernă, elevii care vor performa (cinci la număr) vor primi din partea Distribuţie Oltenia şi burse de câte 200 lei, suplimentar faţă de bursele oferite de stat. Ulterior, elevii vor avea şi şansa de a se angaja la companie. Proiectul mai este derulat în prezent şi în Craiova, urmând să fie extins şi la Liceul Energetic din Târgu Jiu.

Proiectul "Ucenic Electrician" a fost gândit cu scopul de a sprijini elevii care sunt la ânceput de drum în meseria de electrician, oferindu-le condiţiile propice pentru a face performanţă în domeniu.