Piteştiul a fost un oraş industrial. Din puzderia de firme de producţie nu a mai rămas mare lucru, doar industria auto ţinând capul deasupra apei învolburate de hipermarketurile apărute în anii de capitalism. S-a spus că Piteştiul a avut de suferit din acest punct de vedere, deoarece spaţiile verzi au fost puţine. Ei bine, acum sunt destule parcuri, în mai toate zonele, dar problemele sunt altele: cetăţenii nu prea au grijă de ele.

Bătrânul Parc Ştrand a fost reabilitat cu bani europeni şi are acum altă faţă; în cartierul Craiovei a apărut un parc frumos, Tineretului, iar în Prundu prinde viaţă deja un parc chiar la intrararea în oraş, pe partea stângă; Trivale încă aşteaptă statutul de arie protejată pentru a se stopa definitiv defrişările, iar la Lumina încă se mai aşteaptă îmbunătăţiri. În schimb, a apărut un parc nou, Parcul Lunca Argeşului, cu bani europeni, care atrage din ce în ce mai multă lume, mai ales că acum a venit căldura. "Oferta" este, aşadar, generoasă. Ce te faci însă cu oamenii care nu respectă nici semenii lor, nici banul public?

În nenumărate rânduri autorităţile locale au atras atenţia cu privire la faptul că în parcuri sunt provocate fel de fel de pagube: ba se rup bănci sau coşuri de gunoi; ba se sparg lămpile de iluminat public sau se îndoaie chiar stâlpii de susţinere; unii îşi încearcă muşchii pe aparatele de fitness atât de apreciate de populaţie sau pe echipamentele din locurile de joacă, dând astfel în mintea copiilor. Toate acestea costă bani. Şi să fie reparate, şi să fie înlocuite. Bani pe care îi plătim cu toţii din buzunar, deoarece achităm toţi taxe şi impozite locale. Aşadar, să avem grijă şi de parcuri! Nu este de ajuns să existe acestea dacă atenţia care li se acordă nu este pe măsură...