Argeşul este plin de drumuri cu gropi. Să luăm exemplul DN 73 Piteşti-Câmpulung Muscel, drumului Piteşti-Drăgăşani sau drumului Curtea de Argeş - Câmpulung Muscel.

Ei bine, şoferii trebuie să ştie că dacă ajung cu maşina în service din cauza gropilor din drum au posibilitatea să dea administratorul drumului în judecată şi să fie despăgubiţi. Fie că vorbim despre drum naţional sau de drum judeţean. Şoferii care îşi avariază maşinile în groprile de pe autostrăzi sau drumuri naţionale şi le pot repara pe cheltuiala firmelor de asigurări cu care au contract.

La rândul lor, firmele de asigurări se îndreaptă împotriva Companiei de Drumuri pentru recuperarea cheltuielilor. Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin intermediul celor şapte regionale, a achitat anul trecut companiilor de asigurări suma de 666.500 lei, în baza sentinţelor judecătoreşti definitive.

Regionala Craiova de care aparţine şi Direcţia de Drumuri Piteşti a plătit despăgubiri de 18.620 lei anul trecut, faţă de doar 4.356 lei în 2015.