În ziua de 21.03.2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la următoarele evenimente:

 

INCENDII:

- 11.55, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit în municipiul Câmpulung, strada Traian, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 4500mp de vegetație uscată;

Sursa probabilă: flacără;                     

Împrejurarea: foc deschis în spații deschise;

- 12.18, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Bradu a intervenit în comuna Rătești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

Au ars: materialele combustibile din portbagaj;

Sursa probabilă: scurtcircuit electric;   

Împrejurarea: cablu electric defect sau neizolat corespunzător;

- 15.11, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit în comuna Valea Mare Pravăț, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 2 ha de vegetație uscată;

Sursa probabilă: flacără;                     

Împrejurarea: foc deschis în spații deschise;

- 16.19, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Garda de Intervenție nr. 2 Vedea a intervenit în localitatea Cocu,  Richițele de Sus, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată dintr-o livadă de pruni, în apropierea unei păduri.

Au ars: aproximativ 4000mp de vegetație uscată, 3 pruni, lăstăriș și mărăciniș;

Sursa probabilă: flacără;                     

Împrejurarea: foc deschis în spații deschise;

- 16.445, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Bradu a intervenit în comuna Bradu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 5000 mp de vegetație uscată;

Sursa probabilă: flacără;                     

Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;

- 17.12, un echipaj cu o autospecială  cu apă şi spumă de la Detașamentul de Pompieri Mioveni a intervenit în comuna Stâlpeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.

Au ars: aproximativ 1000 mp de vegetație uscată;

Sursa probabilă: flacără;                     

Împrejurarea: foc deschis în spații deschise;

- 19.42, două echipaje cu două autospeciale  cu apă şi spumă și un echipaj cu ambulanța SMURD de la Detașamentul de Pompieri Pitești  au intervenit în municipiul Pitești, strada Cuza Vodă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință dezafectată, dar care s-a extins și la acoperișul altei case. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei femei de 65 de ani, cu atac de panică.

Au ars: elemente de mobilier din dormitor, materiale textile și 60 mp astereală acoperiș;

Sursa probabilă: flacără;                     

Împrejurarea: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul;

- 21.15, două echipaje cu două autospeciale  cu apă şi spumă și un echipaj cu ambulanța SMURD de la Detașamentul de Pompieri Pitești  au intervenit în comuna Băbana, sat Groși, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o bucătărie de vară, care   s-a extins și la acoperișul casei. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei femei de 79 de ani, cu atac de panică.

Au ars: bucătăria de vară construită din lemn pe 60 mp și  astereala acoperișului casei pe 60 mp;

Sursa probabilă: scurtcircuit electric;   

Împrejurarea: cablu electric defect sau neizolat corespunzător;

 

 

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în localitățile Poienarii de Argeș, Stolnici, Lunca Corbului, Leordeni, Pitești, Rucăr, Corbi, Topoloveni, Rociu și Mioveni,  pentru a susţine activităţi de informare  preventivă și recunoașteri în teren la unități de învățământ și diverse obiective.

 

 

INTERVENŢII SMURD ŞI ALTE MISIUNI:

Echipajele SMURD au intervenit la 34 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 4 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

 

- 13.59, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Libertății, pentru transportul unei persoane aflată în imposibilitatea de a se deplasa, pacient  de 71 de ani, de la domiciliu, la ambulanță.

- 14.43, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în comuna Morărești, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un autotren răsturnat în urma unui accident rutier, întrucât existau scurgeri de lichide combustibile.

- 16.11, un echipaj cu ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă dela Detaşamentulde Pompieri Piteşti a intervenit în municipiul Piteşti, zona Podul Viilor, la un accident rutier produs între un autoturism și un autotren. În urma accidentului au rezultat trei victime, un bebeluș de 9 luni și părinții acestuia. Echipajul SMURD a preluat o femeie de 29 de ani, mama fetiței de 9 luni și i-a transportat la spital, întrucât prezentau escoriații, iar tatăl a fost evaluat medical, dar a refuzat transportul la spital.

- 19.00, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, la Teatrul Alexandru Davila, pentru a asigura măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la un spectacol.

- 19.25, un echipaj de urgență  de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Calea Craiovei, pentru transportul unei persoane aflată în imposibilitatea de a se deplasa, pacientă  de 79 de ani, de la domiciliu, la ambulanță.